5 gedachten over “Aantallen …

 1. De dame onderaan links op de rechter foto heeft het heel goed begrepen.

  We created Al Qaeda / ISIS …| Hillary Clinton Confession

  Vorige week zagen we weer een aantal vazallen van The Atlantic Council opdraven bij Nieuwsuur: Jaap de Hoop Scheffer (een echte havik), Henk Kamp (idem), Bert Koenders (dito), generaals b.d. Middelkoop (“we zijn Azië kwijtgeraak” – je moet maar durven) en De Kruif … het gaat maar door met de propaganda.

  De enige in Nederland die echt goed is geïnformeerd en die bovendien niet tot in de kern moreel verrot is, zoals de eerstgenoemden dat in mijn beleving wel zijn, is Bette Dam. Jeroen Wollaars was met stomheid geslagen – en lettend op diens lichaamstaal, waarschijnlijk onaangenaam verrast – over haar dissidente mening over de NAVO en de rol van ons land in Afghanistan. Wie echter op de hoogte is van de door Wikileaks gepubliceerde Afghan War Diaries en van de Afghanistan Papers, weet dat Dam volkomen gelijk heeft.

  De Nederlandse (mainstream) media – zowel landelijke dagbladen als die op tv – zijn erbarmelijk eenzijdig en vooringenomen. Een bericht als “Amerikaanse drone-aanval ter vergelding” wordt zonder ook maar met de ogen te knipperen als volkomen vanzelfsprekend beschouwd. Wie zich echter verlaagt tot wraakacties zonder dat er een eerlijke rechtsgang aan te pas komt, is zelf barbaars, is ook zelf een terrorist.

  Niets, of vrijwel niets hoort men over de TAPI en IPI pipelines, over de gigantische hoeveelheid grondstoffen die zullen worden aangewend voor de “vergroening” van de wereldeconomie, zoals lithium, die Afghanistan herbergt en die een geschatte waarde vertegenwoordigen van biljoenen dollars; niets over ’s werelds grootste drugsdealer, de CIA, die heimelijk de opium- en heroïneteelt financieerde en het op een akkoordje gooide met Afghaanse krijgsheren, aanvankelijk tot zelfs Osama bin Laden aan toe; niets hoor of lees je over National Security Advisor Brzezinski en de Mujahideen, over de Shanghai Cooperation Organization, over CPEC (China Pakistan Economic Corridor), et cetera, et cetera; kortom het grote geopolieke steekspel, dat wordt uitgevochten op THE GRAND CHESSBOARD, lijkt volledig aan de media voorbij te gaan.

  Voor degenen die serieus geïnteresseerd zijn:

  Phyllis Bennis – Understanding ISIS And The New Global War On Terror
  https://www.youtube.com/watch?v=qZEjdm5oAeg [40 minuten, gevolgd door Q&A]

  Oog: beetje veel tekst voor een reactie …

  Like

   1. Het is een uitvoerige reaktie maar geheel op zijn plaats . Als bevolking wordt je een richting opgestuurd hoe te denken . En nog zijn er een handjevol die zelf middels achtergrondinformatie hun mening willen vormen . Reaktie van Maria Piel .

    Geliked door 1 persoon

   2. Dank je, Maria. (hartje voor jou!)

    Ik heb slechts één doel: bewustwording creëren bij “het grote publiek” teneinde alle door het Westen veroorzaakte rampspoed in verre oorden te voorkomen en aldus de wereld een klein beetje beter achter te laten. We zijn alle “vredesmissies” ingelokt door leugens van rabiate lieden als George W. Bush, Colin Powell, Paul Wolfowitz, Zbigniew Brzezinski, et cetera.

    Ben je op de hoogte van het rapport van Watson Institute / Brown University, in het kader van het Costs of War Project?

    Creating Refugees: Displacement Caused by the United States’ Post-9/11 Wars

    Klik om toegang te krijgen tot Displacement_Vine%20et%20al_Costs%20of%20War%202020%2009%2008.pdf

    Alleen al de EXECUTIVE SUMMARY en de afbeelding met vluchtelingenstromen spreken boekdelen. Ze vervullen mij met afgrijzen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s